Draagdoeken-dragers - Draagconsulent Aafke Veldman
15678
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15678,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Type draagdoeken-dragers

Het maakt niet uit of je kindje pasgeboren is of al twee jaar oud is; dragen kan altijd! Om je kindje ergonomisch, maar vooral veilig, te dragen zijn verschillende soorten draagdoeken of dragers ontwikkeld. Het is erg lastig om te weten welke draagdoek of drager bij jou en je kindje past. Daarom heb ik verschillende draagdoeken en dragers in mijn bezit om te bekijken en te passen voordat je ze aanschaft. Ook zijn de draagdoeken en dragers die hieronder zijn beschreven via mij aan te schaffen of te huur. Wil je meer informatie? info@draagconsulent.nl

De geweven draagdoek

Een geweven draagdoek is een draagdoek die verkrijgbaar is in verschillende lengtes. De lengte van je doek verschilt omdat je per knoop een langere of kortere doek kan gebruiken. Ook hebben jouw lengte en omvang invloed op de maat van de doek. Je kindje kun je met een geweven doek op verschillende manieren dragen, namelijk op de buik, de heup en op de rug. Doordat een geweven draagdoek erg soepel is vormt deze zich erg goed naar de contouren van jezelf en je kindje en zakt niet uit. Deze draagdoek kun je gebruiken vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd. Een geweven draagdoek is verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en patronen.

 

Wanneer je een prematuur kindje hebt gekregen dan is dragen in een geweven draagdoek is een mooi vervolg op het buidelen in het ziekenhuis. In overleg met de behandelend specialist mag je je kindje dragen in de geweven doek, de juiste manier van knopen kun je leren van een opgeleide gevorderde draagconsulent. Dit is ook mogelijk op locatie in het ziekenhuis. Hiervoor heb ik een speciaal ontwikkelde prematuur draagdoek in mijn bezit.

 

In mijn bezit:

De Tricot draagdoek

Een rekbare of ook wel de tricot draagdoek heeft een speciale breitechniek dat zorgt voor een optimale steun en de beste ergonomie voor jou en je kindje. Doordat de stof erg zacht en veerbaar is kan deze gelijk vanaf de geboorte gebruikt worden.

 

In mijn bezit:

De ergonomische drager

Een babydrager, ook wel bekend als Soft Structured Carrier (SSC) of simpelweg draagzak! Deze SSC is een drager met een voorgevormd rugpand dat versteld kan worden in de hoogte en breedte en die je met gespen kan aantrekken en verstellen. In de winkel en op internet zijn vele draagzakken te verkrijgen waaronder ook niet ergonomische dragers. Het is erg belangrijk om een ergonomische drager te gebruiken voor je kindje, voor de juiste M-houding. Een ergonomische draagzak is een goed alternatief voor het knopen voor kindjes, en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ook voor peuters kan een ergonomische drager een fijn alternatief zijn om je kindje te blijven dragen. Hiervoor zijn zogenaamde toddler draagzakken beschikbaar. Doordat er veel verschillende soorten draagzakken beschikbaar zijn, kan het erg lastig kan zijn om te kiezen welke bij jou en je kindje past. Door verschillende soorten draagzakken te passen kun je een goede keus maken. Hiervoor heb ik een ruim aanbod draagzakken in mijn assortiment.

In mijn bezit:

 

Newborn:

 

 

Baby:

 

 

Peuter:

 

De Ringsling

Een ringsling is een korte doek gemaakt van draagdoekstof. De speciale weeftechniek zorgt voor optimale steun vanaf de geboorte tot 3 à 4 jaar. Een ringsling is heel makkelijk en snel aan te doen en door de twee aluminium ringen eenvoudig verstelbaar. Hoewel je je kindje op veel verschillende manieren kunt dragen is de ringsling vooral populair als heupdrager. Maar kan ook gebruikt worden als buikdrager.

In mijn bezit:

De Mei-Tai

De Mei-Tai is oorspronkelijk een Aziatische drager met een rugpand met twee heup- en twee schouderbanden. Deze kun je vervolgens eenvoudig knopen. De Mei-Tai is afhankelijk van het soort te gebruiken vanaf de geboorte tot zo lang een kindje gedragen wil worden, zowel op je buik, heup als rug.

In mijn bezit: