Over mij - Draagconsulent Aafke Veldman
15701
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15701,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Over Aafke

Ik ben…

Aafke Veldman en woon samen met mijn gezin in Balk tussen de Gaasterlandse bossen in het waterrijke Friesland. Ik heb twee prachtige dochters (geboren in 2014 en 2016) en een geweldige man.

 

Tijdens de zwangerschap van onze oudste dochter heb ik een rekbare doek gekregen en ben na een tijdje gaan dragen. Dit vond ik erg gezellig en onze dochter vond het ook heerlijk, naarmate ze ouder en zwaarder werd, ben ik gaan dragen met een drager.

 

Omdat ik graag meer wilde weten over de achtergrond van het dragen, en dit ook graag op anderen wil overbrengen, ben ik me daar meer in gaan verdiepen. Ik kwam terecht bij Die Trageschule en heb de Basis en Gevorderde opleiding draagconsulent met succes afgerond.  Naast de technische kant van het knopen aangeleerd te hebben, heb ik ook geleerd om methodisch te werken tijdens het geven van een consult. Ook de theoretische achtergrond van de emotionele kant van het dragen van je kindje is een enorme verrijking.

Opleiding:

De opleiding van Die Trageschule bestaat uit drie onderdelen:

 

  • Basis Opleiding Draagconsulent
  • Gevorderde Opleiding Draagconsulent
  • Certificerings Opleiding Draagconsulent

 

In september 2016 heb ik de Basis Opleiding Draagconsulent gevolgd en deze opleiding richt zich vooral op het geven van een consult aan ouders in de 1-op-1 situatie. Hierbij komen de basis knooptechnieken met de geweven- en rekbare doek aan de orde en na afronding van de opleiding ben ik in staat om ouders met raad en daad bij te staan bij het leren van baby dragen in een draagdoek, ring sling of soft structured carrier (ssc).

 

In februari 2017 heb ik de Gevorderde Opleiding Draagconsulent gevolgd. Bij de Gevorderde opleiding wordt er dieper ingegaan op de kennis vanuit de Basis Opleiding en er volgt een verdieping op de vaardigheid om als draagconsulent op kwalitatieve en effectieve wijze, kennis over en advies in het babydragen te delen in groepen. Ik mag nu ook uit naam van Die Trageschule© workshops of voorlichtingsavonden aan ouders geven. Ook is het babydragen in de special need situatie uitgebreid aan de orde gekomen. Bijvoorbeeld: Prematuur, dysmatuur, Down Syndroom, spreidbroekje etc. Ook met dubbel dragen met twee kindjes kun je bij terecht.

 

Op 15 en 16 september 2017 heb ik de Certificerings Opleiding Draagconsulent gevolgd. Door middel van de certificering getuig je van het hebben van een allround niveau als draagconsulent. En ik mag mij nu na deze opleiding: Gecertificeerd Die Trageschule Draagconsulent noemen. Bij de eerste twee opleidingen ontvang je een bewijs van deelname, en na afronding van deze opleiding ontvang je een CERTIFICAAT. Tijdens de opleiding heb ik door middel van een reeks van eindproeven,  mijn excellentie aangetoond op het gebied van kennis en vaardigheden in dragen. Ook ben ik verplicht na afronding van deze opleiding mij te blijven bijscholen om mijn vakkennis actueel te houden door middel van (bij)scholing.

 

Mijn bedrijf Aafke Veldman, Draagconsulent© staat ingeschreven in het handelsregister (KvK) en ik ben in het bezit van een geldige bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.