Consult-verhuur-verkoop-draagstudio - Draagconsulent Aafke Veldman
14093
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14093,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Draagconsulten:

Je kindje ergonomisch dragen is niet moeilijk, maar het heeft wel de nodige oefening nodig voordat je de bewegingen vloeiend en met je ogen dicht kan maken. Als draagconsulent leer ik  je in een ontspannen setting, op maat en naar jouw wens, je kindje veilig en ergonomisch te dragen. Ook als je al bekend bent met dragen maar tegen problemen aanloopt, dan gaan we samen kijken hoe we dit kunnen perfectioneren en oplossen.

Waarom een draagconsult?

 

De voorkeur van welke draagdoek of draagzak het beste bij jouw past is erg persoonlijk. De gebruikte knooptechniek, draagdoek of draagzak dat bij bijvoorbeeld je zus, een vriendin of kennis de voorkeur heeft, hoeft absoluut niet jouw voorkeur te zijn. Ook heeft elk kindje heeft zijn of haar eigen start, wat elke consult afspraak uniek maakt.

 

Als Gecertificeerd Die Trageschule draagconsulent ben ik uitgebreid opgeleid, en heb alle opleidingsdelen van Die Trageschule doorlopen. Ik investeer continue in de allernieuwste draagdoeken en draagzakken, en volg regelmatig extra opleidingen, bijscholingen en intervisies. Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten en werk samen met verschillende (zorg) professionals waardoor ik jou kan voorzien van het allerbeste advies dat passend is bij jullie persoonlijke situatie.

 

Tijdens een consult:

 • Kom ik persoonlijk bij jullie thuis en lever daardoor maatwerk!
 • Neem ik een uitgebreid aantal draagdoeken en/of draagzakken uit mijn ruime assortiment mee om mee te oefenen.
 • Luister en kijk ik naar jullie vragen als ouder(s) en naar de mogelijkheden om jullie kindje het beste te kunnen dragen.
 • Geef ik je handvatten, tips en trucs die je niet meekrijgt in een handleiding of tutorial.
 • Leer je van mij direct de juiste knooptechniek en/of afsteltechniek aan.
 • Mag je partner altijd kosteloos mee oefenen.
 • Na afloop van een consult kun je altijd bij mij terecht voor nazorg bij vragen en problemen via Whatsapp of e-mail.

Pasconsult – €50,- incl. BTW

Een pasconsult is bedoelt om te ontdekken welke draagzak bij jou past. Tijdens een pasconsult geef ik informatie over de verschillende ergonomische dragers en gaan we passen en ervaren welke draagzak het beste past bij jouw en je kindje. Ik heb een groot assortiment van meer dan 55 verschillende soorten ergonomische draagzakken die gepast kunnen worden. Voorafgaande aan het consult maak ik wel selectie in het aantal dragers afhankelijk van de vraag van de ouders en/of de broekmaat en leeftijd van jullie kindje. Tijdens dit consult wordt altijd gebruik gemaakt van een draagpop. Na afloop van een pasconsult is het eventueel mogelijk om de draagzak van jullie keuze bij mij aan te schaffen

 

 • Kort consult – €15,- incl. BTW (in mijn draagstudio): passend, maar kort advies (1-3 draagzakken passen) en volledig afstellen van de drager.
 • Duo consult: Wil je graag samen met iemand anders deelnemen aan een consult? Bijvoorbeeld: je zus/broer/vriend(in)/tante/oma etc. dan kun je zeer voordelig een duo-consult afspreken. (+ €25,-)
 • Met meerdere personen een consult volgen: vraag naar de (workshop) mogelijkheden.

Knoopconsult – €50,- incl. BTW

Tijdens een knoopconsult leer ik je een knooptechniek met een draagdoek aan van begin tot eind. Je kunt kiezen tussen een rekbare-, geweven doek of ringsling. Tijdens een knoopconsult, dat één op één plaatsvindt, leer ik je stap voor stap om de draagdoek veilig en ergonomisch te gebruiken. Hierdoor kan ik maatwerk leveren en al jou persoonlijke draagvragen beantwoorden en na afloop van dit consult kun je je kindje veilig en ergonomisch dragen. Tijdens een consult wordt altijd gebruik gemaakt van een draagpop.

 

Heb je nog geen eigen draagdoek in je bezit? Geen probleem, ik neem verschillende draagdoeken mee om mee te knopen en proberen. Eventueel is het ook mogelijk om een draagdoek naar keuze na afloop van het consult bij mij aan te schaffen.

 

 • Duo consult: Wil je graag samen met iemand anders deelnemen aan een consult? Bijvoorbeeld: je zus/broer/vriend(in)/tante/oma etc. dan kun je zeer voordelig een duo-consult afspreken. (+ €25,-)
 • Met meerdere personen een consult volgen: vraag naar de (workshop) mogelijkheden.

Standaard Consult – €55,- incl. BTW

Wil je eerst graag uitgebreid informatie over de verschillende mogelijkheden om je kindje te gaan dragen, dat is een standaard consult de uitkomst. Tijdens dit consult neem ik een uitgebreid aantal draagdoeken en draagzakken mee, en geef ik een uitleg over de verschillende draagwijzen, en kun je zelf passen en ervaren wat de verschillen zijn om met een draagdoek of een draagzak te dragen.

 

Wanneer je een keuze hebt gemaakt welke draagwijze het beste bij jullie past leer ik je óf stap voor stap om de draagdoek veilig en ergonomisch te gebruiken óf ga je door te passen en ervaren ontdekken welke draagzak bij jouw past. Tijdens dit consult wordt altijd gebruik gemaakt van een draagpop. Na afloop van een standaard consult is het eventueel mogelijk om een draagdoek of ergonomische drager van jullie keuze bij mij aan te schaffen.

 

 • Duo consult: Wil je graag samen met iemand anders deelnemen aan een consult? Bijvoorbeeld: je zus/broer/vriend(in)/tante/oma etc. dan kun je zeer voordelig een duo-consult afspreken. (+ €25,-)
 • Met meerdere personen een consult volgen: vraag naar de (workshop) mogelijkheden.

Zwanger en baby consult – € 85,- incl. BTW

Ben je zwanger en wil je graag voordat je baby is geboren uitgebreide informatie over de mogelijkheden om straks je baby ergonomisch te dragen? Dan is een zwanger en baby consult wat voor jou!

 

Dit consult bestaat uit twee consult afspraken:

 

Tijdens de eerste consult afspraak neem ik een uitgebreid aantal draagdoeken en ergonomische dragers mee, en geef ik een uitleg over  ergonomisch dragen, de verschillende draagwijzen, en kun je zelf passen en ervaren wat de verschillen zijn om met een draagdoek of ergonomische drager (draagzak) te dragen.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt welke draagwijze het beste bij jullie past leer ik je óf stap voor stap om een draagdoek veilig en ergonomisch te gebruiken óf ga je door te passen en ervaren ontdekken welke draagzak bij jouw past. Tijdens dit consult wordt altijd gebruik gemaakt van een draagpop. Na afloop van dit consult is het eventueel mogelijk om een draagdoek of draagzak van jullie keuze bij mij aan te schaffen.

 

De tweede consult afspraak maken we wanneer je baby is geboren en jullie er aan toe zijn om te gaan dragen (dit verschilt erg per persoon wanneer dit het juiste moment is) Tijdens dit consult kom ik bij jullie thuis en lopen we de knoop- en/of afteltechniek nogmaals door met behulp van een draagpop. Hierdoor kan ik maatwerk leveren en al jou persoonlijke draagvragen beantwoorden en na afloop van dit consult kun je je kindje veilig en ergonomisch bij je dragen.

Consult voorwaarden 

 • De bovenstaande consult tarieven zijn incl. reiskosten tot een max. reisafstand van 50 km vanaf Balk .
 • Daarna wordt er een reiskosten meerprijs gerekend. Dit is in overleg en afhankelijk van de reisafstand.
 • Mijn werkgebied strekt zicht uit tot plaatsen tot ongeveer 60 minuten rijden vanuit Balk. Ik ben werkzaam in de provincies: Friesland, Flevoland, Overijssel en Drenthe.
 • Tijdens een consult wordt er geoefend met draagpoppen van Renates Puppenstube. Het hoofdje en het lijfje van deze poppen zijn verzwaard zodat deze pop aanvoelt als een echte baby.
 • Aafke Veldman, Draagconsulent geeft advies. Als ouder blijf je ten allen tijde verantwoordelijk voor je kindje, zowel voor, tijdens als na het volgen van een consult of workshop.
 • Betaling van een consult en/of de aanschaf van een draagzak of draagdoek kan via pin of contante betaling worden voldaan.

 

 • Als draagconsulent ben ik graag bereikbaar voor iedere ouder en/of verzorger. Wanneer je niet de financiële middelen hebt voor een consult en/of de aanschaf van een draagsysteem. Neem gerust contact met mij op, dan zoeken we naar een passende oplossing voor advies op maat binnen jullie budget. 

Informatie – kosteloos –

Algemene informatie: Informatie over dragen is altijd gratis. Ik informeer je graag over dragen en de voor- en nadelen van de verschillende draagmanieren. Ook kom ik graag langs tijdens een mama/baby café-, Centering Pregnancy- of andere bijeenkomst om ouders uitgebreid te informeren over ergonomisch dragen.

 

Informatie voor (zorg) professionals: Als draagconsulent kom ik graag vertellen over ergonomisch dragen, de verschillende manieren om een kindje te dragen, wat kan ik als draagconsulent voor je beroepsgroep kan betekenen. Ook is het mogelijk om een workshop (prijs in overleg) op maat samen met collega’s te volgen.

 

Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Draagstudio – op afspraak

Als extra service voor mijn klanten heb ik een praktijkruimte aan huis: mijn draagstudio!

 

Mijn draagstudio richt zich uitsluitend op draagdoeken, ergonomische draagzakken en draaggerelateerde producten. Een gezellige fysieke plek waar je terecht kunt voor informatie en advies over ergonomisch dragen, en is op afspraak geopend. Ook zal er regelmatig een draaginloopmoment plaatsvinden waar je zonder afspraak bij mij langs kunt komen voor advies of voor de aanschaf van een draagdoek, ergonomische draagzak. Deze inloopmomenten worden aangekondigd op mijn Facebook pagina.

 

Natuurlijk kun je in mijn draagstudio ook leren knopen of uitgebreid alle verschillende dragers passen door een afspraak te maken voor een consult. Ook is het mogelijk om een draagdoek, ergonomische draagzak of cadeaubon in mijn draagstudio aan te schaffen.

 

Mijn draagstudio is een extra service die ik wil bieden, ik blijf uiteraard ook voor consulten bij jou thuis komen.

Verhuur

Wil je graag tijdens je vakantie gebruik maken van een ergonomische draagzak of draagdoek? Of wil je ervaren of het dragen van je kindje wel bij jullie past? Hiervoor kun je laagdrempelig een draagzak of draagdoek bij mij huren. Ik verhuur verschillende draagdoeken en baby-, peuter- en kleuterdragers.

 

Prijs verhuur:

 • 1 t/m 7 dagen:       € 15,-
 • 8 t/m 14 dagen:    € 20,-
 • 15 t/m 21 dagen:  € 25,-

 

De borg van een draagdoek of ergonomische draagzak is afhankelijk van de nieuwprijs van de doek of drager. De volledige borg krijg je terug wanneer het gehuurde product in originele staat terug komt.

 

Een weekend huren? Vraag naar de mogelijkheden.

Verkoop draagdoek – draagzak – vanaf €45,- incl.  BTW

Omdat ik het heel belangrijk vind om je altijd te kunnen voorzien van advies op maat, heb ik er voor gekozen om geen webshop te hebben. Maar ik vind het wel erg belangrijk dat je na afloop van een consult wel gelijk kan starten met dragen! Daarom heb ik als extra service als draagconsulent ook verschillende draagdoeken en/of ergonomische draagzakken op voorraad die bij mij aangeschaft kunnen worden. Dit kan op afspraak in mijn draagstudio of na afloop van een consult. Indien jouw favoriete draagdoek/draagzak niet aanwezig is, is het ook mogelijk dat ik deze voor je ga bestellen.

 

Tijdens een consultafspraak neem ik altijd mijn voorraad draagdoeken-draagzakken voor je mee zodat je na afloop gelijk kunt gaan dragen met de draagdoek of draagzak naar keuze. Afhankelijk van je keuze zijn deze te koop vanaf €45,- incl. BTW.

Cadeaubon

Zoek je een UNIEK (kraam)cadeau?  Wil je graag samen met vriendinnen tijdens bijvoorbeeld een BABYSHOWER een consult, draagdoek of draagzak cadeau geven? Dit is natuurlijk mogelijk. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 

 • Een consult naar keuze
 • Een bedrag naar keuze
 • Draagdoek of ergonomische drager uit mijn assortiment: prijs afhankelijk van product.

Workshop – prijs op aanvraag –

Ben je nieuw of al bekend met het ergonomisch dragen? Ben je met een groep vriendinnen of kennissen en wil je graag gezamelijk leren dragen dan kun je een workshop volgen. Tijdens een workshop leer je in een groepverband een knooptechniek (buik, heup of rug) of kun je verschillende dragers passen.

Tijdens de  workshop, dat in groepsverband (3-6 personen) plaatsvindt, kan ik maatwerk leveren en al jou draagvragen beantwoorden. Hierdoor leer je je kindje veilig en ergonomisch te dragen. Een workshop kan plaatsvinden bij jou thuis of in mijn draagstudio.

Ook bied ik geregeld workshops aan in mijn draagstudio om kennis te maken met ergonomisch dragen, een knooptechniek te leren of om verschillende draagzakken te passen. Deze evenementen worden aangekondigd op mijn Facebook pagina.

 

 

 

Tijdens een workshop wordt er altijd gebruik gemaakt van draagpoppen.

Pinnen-Ja-Graag