Draagdoeken-dragers - Draagconsulent Aafke Veldman
15678
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15678,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Draagdoeken – dragers:

Het maakt niet uit of je kindje pasgeboren is of al ouder is; dragen kan (bijna) altijd! Om je kindje ergonomisch, maar vooral veilig, te dragen zijn verschillende soorten draagdoeken of ergonomische dragers ontwikkeld. Het is soms erg lastig om te weten welke draagdoek of ergonomische drager bij jou en je kindje past. Daarom heb ik een uitgebreid aantal draagdoeken en ergonomische dragers in mijn bezit om te passen en ervaren voordat je ze aanschaft. Ook zijn de draagdoeken en ergonomische dragers die hieronder zijn beschreven via mij aan te schaffen of te huur.

GEWEVEN DRAAGDOEK

Een geweven draagdoek is een draagdoek die verkrijgbaar is in verschillende materialen en lengtes. Een standaard geweven draagdoek bestaat uit 100% katoen, en is beschikbaar in verschillende diktes. Er zijn ook geweven draagdoek beschikbaar waarin in meerdere ‘blends’ gebruikt worden, bijvoorbeeld: wol, zijde, linnen, hennep of bamboe. Ook zijn er verschillende lengtes geweven draagdoeken beschikbaar. Afhankelijk van jou postuur en welke manier van knopen je gaat gebruiken kies je de lengte van je draagdoek. Je kindje kun je met een geweven doek op verschillende manieren dragen, namelijk op je buik, je rug of op je heup. De geweven draagdoek kun je gebruiken vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd.   Wanneer je een prematuur geboren kindje hebt gekregen dan is dragen in een geweven draagdoek een mooi vervolg op het buidelen in het ziekenhuis. In overleg met je behandelend arts in het ziekenhuis, is het mogelijk om je kindje te gaan dragen in de geweven draagdoek. En zou je al in het ziekenhuis kunnen beginnen met dragen. De juiste manier van knopen kun je leren tijdens een consult van een draagconsulent met een vervolg opleiding op dit gebied. (Gevorderde- en/of certificerings opleiding draagconsulent). Dit is ook mogelijk op locatie in het ziekenhuis. Voor de prematuur geboren kinderen heb ik een speciaal ontwikkelde prematuur draagdoek in mijn bezit.   In mijn bezit:

REKBARE DRAAGDOEK

Een rekbare of ook wel de tricot draagdoek is gemaakt van een erg zachte stof , is soepel en veerbaar en kan gelijk vanaf de geboorte gebruikt worden. De rekbare doek is gemaakt door middel van een een speciale breitechniek dat zorgt voor een optimale steun en de beste ergonomie voor jou en je kindje.   In mijn bezit:

ERGONOMISCHE DRAGER – DRAAGZAK

Een ergonomische drager, ook wel bekend als Soft Structured Carrier (SSC) of simpelweg draagzak! Een ergonomische drager is een drager met een voorgevormd rugpand dat versteld kan worden in de hoogte en breedte en die je met gespen kan aantrekken en verstellen. Op het gebied van ergonomische drager is er erg veel keus en helaas zijn er ook dragers te te verkrijgen die niet ergonomische zijn. Het is erg belangrijk om een ergonomische drager te gebruiken voor je kindje, voor de juiste ondersteuning van de natuurlijke houding van je kindje. Een ergonomische drager is een goed alternatief ten opzichte van het dragen van je kindje in een draagdoek en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.   Er zijn ergonomische dragers speciaal ontwikkeld en geschikt vanaf de geboorte maar ook voor dreumesen, peuters en kleuters. Ook wanneer je al bekend met dragen kan een ergonomische drager een fijn alternatief zijn om je kindje te blijven dragen. Doordat er veel verschillende soorten draagzakken beschikbaar zijn, kan het erg lastig kan zijn om te kiezen welke drager bij jou en je kindje past. Door verschillende soorten draagzakken te passen en te ervaren tijdens een pasconsult kun je een goede keus maken. Hiervoor heb ik een uitgebreid aanbod draagzakken in mijn assortiment.   In mijn bezit:

RINGSLING

Een ringsling is een korte doek gemaakt van draagdoekstof. De speciale weeftechniek zorgt voor optimale steun vanaf de geboorte tot 3 à 4 jaar. Een ringsling is heel makkelijk en snel aan te doen en door de twee aluminium ringen eenvoudig verstelbaar. Hoewel je je kindje op veel verschillende manieren kunt dragen is de ringsling vooral populair als heupdrager. Maar kan ook gebruikt worden als buikdrager.   In mijn bezit:

MEI – TAI

De Mei-Tai is oorspronkelijk een Aziatische drager met een rugpand met twee heup- en twee schouderbanden. Deze kun je vervolgens eenvoudig knopen. De Mei-Tai is afhankelijk van het soort te gebruiken vanaf de geboorte tot zo lang een kindje gedragen wil worden, zowel op je buik, heup als rug.   In mijn bezit:

DRAAGJASSEN EN MEER

Er zijn speciale draagjassen, draagvesten en draagtruien ontwikkeld om je kindje lekker warm en veilig onder te kunnen dragen. Deze jassen en vesten zijn geschikt om je kindje mee op je buik of op je rug te dragen.   In mijn bezit:

Ook zijn er beenwarmers, sucking pad, hipbelt pads en slingringen aanwezig in mijn draagstudio.

Er zijn speciale draagjassen, draagvesten en draagtruien ontwikkeld om je kindje lekker warm eb veilig onder te kunnen dragen. Deze jassen en vesten zijn geschikt om je kindje mee op je buik of op je rug te dragen.   In mijn bezit:

Ook zijn er beenwarmers, sucking pad, hipbelt pads en slingringen aanwezig in mijn draagstudio.