5 Tips - Dragen bij warm weer - Draagconsulent Aafke Veldman
17222
post-template-default,single,single-post,postid-17222,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

5 Tips – Dragen bij warm weer

5 Tips – Dragen bij warm weer

5 Tips: Dragen bij warm weer

 

Kun je je kindje blijven dragen tijdens warm weer? Jazeker, maar zweten is gegarandeerd!

Hierbij een aantal TIPS:

  1. Bescherm jezelf en je kindje goed tegen de zon. Dit doe je door een zonnehoedje op het hoofd van je kindje te doen, en smeer je kindje goed in met zonnebrandcrème. Als het erg warm is, kies ik er ook wel eens voor om toch een dunne legging/broekje aan te trekken zodat de beentjes extra beschermd blijven buiten de draagdoek of draagzak. Tip: Wij zijn erg blij met de zonnehoedjes van Döll, deze hebben namelijk een zonnefactor in de stof en fijne extra nek bescherming.
  2. Blijf uit de zon op het heetste moment van de dag, draag binnenshuis of in de schaduw. Tip: Pak de koelere draagmomenten van de dag zoals s’morgens vroeg of einde van de middag en avond.
  3. Gebruik een dunne en/of luchtige draagdoek of draagzak. Een draagdoek of draagzak is verkrijgbaar in verschillende materialen, waarvan de ene natuurlijk warmer is dan de andere. Luchtige stoffen zijn bijvoorbeeld draagdoeken met linnen, bamboe, wol of katoen, alle materialen hebben weer hun eigen mooie eigenschappen en voordelen. Ook de materialen van draagzakken zijn erg verschillend, ze zijn verkrijgbaar in de iets dikkere canvas, dunnere gemaakt van draagdoeken stof of van mesh!
  4. Draag allebei dunne maar vooral ademende kleding zoals katoen of wol/zijde. Tip: Katoenen kleding neemt goed vocht op wanneer het warm is en wollen (of wol/zijde) kleding zorgt er zelfs voor dat de huid van jezelf en je kindje droog blijft.
  5. Blijf goed drinken: Wanneer je draagt als het warmer wordt zul je ook sneller zweten, is dat erg? Nee absoluut niet. Zweten zorgt ervoor dat je lichaam de warmte kwijt kan. Maar het is wel erg belangrijk als jullie beide veel zweten dat je goed blijft drinken. Dit geldt ook voor je kindje. Tip: Neem altijd een flesje water mee onderweg.

Heb je vragen over dragen bij warm weer? Stel ze gerust!