Dragen bij warm weer - Draagconsulent Aafke Veldman
17222
post-template-default,single,single-post,postid-17222,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Dragen bij warm weer

Dragen bij warm weer

Omdat de temperaturen weer stijgen wordt het tijd voor een blog over dragen bij warm weer.

 

Kun je je kindje blijven dragen tijdens warm weer? Jazeker, maar zweten is gegarandeerd!

Hierbij een aantal TIPS:

  1. Bescherm jezelf en je kindje goed tegen de zon. Dit doe je door een zonnehoedje op het hoofd van je kindje te doen, en smeer je kindje goed in met zonnebrandcrème. Als het erg warm is, kies ik er ook wel eens voor om toch een dunne legging/broekje aan te trekken zodat de beentjes extra beschermd blijven buiten de draagdoek of draagzak. Wij zijn erg blij met de zonnehoedjes van Döll, deze hebben namelijk een zonnefactor in de stof en fijne extra nek bescherming.
  2. Blijf uit de zon op het heetste moment van de dag, draag binnenshuis of in de schaduw. Pak de koelere draagmomenten van de dag zoals s’morgens vroeg of einde van de middag en avond.
  3. Gebruik een dunne en/of luchtige draagdoek of draagzak. Een draagdoek of draagzak is verkrijgbaar in verschillende materialen, waarvan de ene natuurlijk warmer is dan de andere. Luchtige stoffen zijn bijvoorbeeld draagdoeken met linnen, bamboe, wol of katoen, alle materialen hebben weer hun eigen mooie eigenschappen en voordelen. Ook zijn draagzakken erg verschillend, ze zijn verkrijgbaar in de iets dikkere canvas, dunnere gemaakt van draagdoeken stof of van mesh!
  4. Draag allebei dunne maar vooral ademende kleding zoals katoen. Katoen neemt heeft goed vocht op wanneer het warm is.
  5. Blijf goed drinken: Wanneer je draagt als het warmer wordt zul je ook sneller zweten, is dat erg? Nee absoluut niet. Zweten zorgt ervoor dat je lichaam de warmte kwijt kan. Maar het is wel erg belangrijk als jullie beide veel zweten dat je goed blijft drinken. Dit geldt ook voor je kindje.

Heb je vragen over dragen bij warm weer? Stel ze gerust!