Tweeling dragen - Draagconsulent Aafke Veldman
16417
post-template-default,single,single-post,postid-16417,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tweeling dragen

Tweeling dragen

Tweeling dragen:

Je verwacht een tweeling of je tweeling is geboren, wat fantastisch! Maar wat als ze tegelijk graag bij je willen zijn, krampjes hebben of huilen? Precies, dragen! Maar hoe?

Verdelen: Iedere ouder kan één kindje dragen in een ergonomische drager of draagdoek, of je kunt je kindjes om en om dragen.

Tegelijk: Je kunt twee pasgeboren kindjes ook tegelijk dragen in één draagdoek. Hiervoor maak je gebruik van een geweven draagdoek. Er zijn verschillende draagmanieren om twee kindjes te knopen in de draagdoek. Ook kun je gebruik maken van twee ringslings, voordeel hiervan is dat wanneer je een kindje uit de doek wil hebben om welke reden dan ook dat dit makkelijk kan.

Sinds januari 2018 is er ook een TWEELING drager op de markt gebracht. De MiniMonkey TWIN. Deze is te gebruiken vanaf ongeveer maat 56 tot maximaal 12 kg. Wil je met een kleinere tweeling al vast beginnen met ergonomisch dragen? Neem dan contact met mij op.

 

   

Voor- en achterop: Wanneer je kindjes wat groter zijn is het niet meer comfortabel om ze tegelijk in een doek op de heup te dragen. Dan zou je er voor kunnen kiezen om een kindje op je buik te dragen en je andere kindje op je rug. Maar hoe?

  • In de draagdoek: je draagt een kindje op je buik in een draagdoek en een kindje op de rug in de draagdoek.
  • Combi: Een kindje op de rug in de draagzak en de ander in de draagdoek op je buik, of andersom!
  • In de ergonomische drager: Wanneer je kindjes een stevige rompstabiliteit hebben (vaak als ze kunnen zitten) kan je een kindje ook in de ergonomische drager op de rug dragen en het andere kindje in de drager op je buik.

Wil je graag leren om je tweeling te dragen? Tijdens een draagconsult geef ik je advies en informatie over het dragen van je kindjes, de verschillende draagmanieren en de mogelijkheid om je kindjes tegelijk te dragen. Afhankelijk van je draagervaring leer ik je op maat de draagmanier die bij jullie past. Zoals je hierboven beschreven ziet zijn er veel mogelijkheden, en ook voor jullie vast en zeker een voorkeur om jullie kindjes te dragen.

Wanneer je vragen hebt mag je altijd vrijblijvend contact met me opnemen.